Krewetki w sosie czosnkowym

autor: • 1 października 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 120 g krewetek (dowolna odmiana)

– 200 g mieszanki sałat

– 3 ząbki czosnku

– 100 g jogurtu naturalnego

– 1 łyżkę oliwy z oliwek

– 1/2 łyżeczki masła

– natkę pietruszki

– 1 łyżkę soku z cytryny

– zioła prowansalskie, pieprz, sól

 

Przygotowanie:

Do krewetek dodać sok z cytryny, masło, zioła prowansalskie, sól i pieprz oraz posiekany ząbek czosnku. Krewetki odstawić na kilka chwil do lodówki. W tym czasie wymieszać jogurt naturalny, oliwę, natką pietruszki, pozostałą część czosnku (posiekanego) oraz pieprz. Na rozgrzaną patelnie wrzucić krewetki w marynacie, smażyć przez 4-5 minut nieustannie mieszając. Dodać sos, sałatę i wszystko wymieszać.

 

Kaloryczność: 261 kcal

Białko: 26 g

Tłuszcz: 13 g

Węglowodany: 10 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *