Krem z awokado i kokosem

autor: • 24 października 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

 Składniki:

– 1 całe awokado

– 1/3 brokuła

– 1/3 kalafiora

– 250 ml bulionu warzywnego

– 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego

– 2 łyżki wiórek kokosa

– szczypta soli, pieprz, chili, suszona pietruszka

 

Przygotowanie:

Do bulionu dodać brokuła oraz kalafiora. Gotować przez 3-4 minuty, a następnie zmielić blenderem. Odstawić na 10 minut. Awokado obrać i usunąć pestkę, umieścić w blenderze, dodać siemię lniane, przyprawy, wywar z warzywami i dokładnie zmiksować. Posypać wiórkami kokosa oraz suszoną pietruszką.

 

Kaloryczność: 319 kcal

Białko: 3 g

Tłuszcz: 31 g

Węglowodany: 7 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *