Ten przepis nie jest zbyt fit, ale czy zdołacie się mu oprzeć? To połączenie świeżych jesiennych grzybów, łososia i bogactwa ziół. Całość zaklęta w aromatyczną zupę!
Składniki:
- 2l wywaru rosołowego lub warzywnego
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 seler
- Natka pietruszki
- 70 dag świeżych borowików
- 1 duży filet z dzikiego łososia
- 1 łyżka śmietany 18%
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- Lubczyk
- Pieprz ziołowy
Przygotowanie: Grzyby starannie umyć i pokroić na małe kawałki, a następnie wrzucić do wywaru razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Całość zagotować. Gdy grzyby będą miękkie, dodajemy pokrojoną w małą kostkę marchewkę, pietruszkę oraz seler. Gotujemy przez następne 15 min. Na ok. 5 min przed końcem gotowania dodajemy umytego wcześniej i pokrojonego w kawałki łososia. Zupę podajemy na talerzu z kleksem kwaśnej śmietany, pieprzem ziołowym oraz natką pietruszki. Smacznego!
Autorką przepisu jest Monika Honory, propagatorka diety zupowej
Źródło: Newsrm.tv