Sałatka owocowa

autor: • 30 maja 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Odpowiednio dobrane składniki sałatki owocowej sprawiają, że jest ona witaminową bombą z niską dawką kalorii i cukrów. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”. W przepisie wykorzystano wodę mineralną Jurajska z dodatkiem wapnia.

SKŁADNIKI:
– 5 truskawek
– 1/4 pomarańczy
– 5 ciemnych winogron
– 1/4 mango
– 1/2 banana
– 1/2 kiwi
– sok z 1/2 limonki
– kilka listków mięty
– szklanka wody mineralnej z dodatkiem wapnia – Jurajska

PRZYGOTOWANIE:
Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Sok z cytryny wycisnąć do moździerza, dodać posiekane listki mięty i dokładnie rozetrzeć. Wyciągnąć miętę i polać owoce. Podawać ze szklanką wody mineralnej.

Kaloryczność: 185 kcal
Białko: 1 g
Tłuszcz: 1 g
Węglowodany: 43 g

salatka_jurajska_ikona

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *