Ryż z wołowiną i warzywami

autor: • 8 lutego 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dobry posiłek potreningowy powinien zawierać dobre źródło węglowodanów o średnim indeksie glikemicznym oraz protein, a dodatkowo charakteryzować się niską zawartością tłuszczu. Oto nasza pełnowartościowa, powysiłkowa propozycja

Składniki:
– 70 g ryżu białego parabolicznego
– 150 g polędwicy wołowej
– 1/2 brokuła
– filiżanka mrożonej fasolki szparagowej
– 500ml bulionu warzywnego
– ząbek czosnku
– pieprz, curry, sól
– 1 łyżeczka oleju kokosowego

Przygotowanie:
Mięso kroimy w paski i podsmażamy na oleju kokosowym. Dodajemy pieprz, sól, posiekany ząbek czosnku i zalewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu do odparowania wywaru. W tym czasie gotujemy ryż. Blanszujemy brokuła oraz fasolkę szparagową. Gotowy ryż doprawiamy odrobiną soli oraz curry.

Kaloryczność: 444 kcal
Białko: 34 g
Tłuszcz: 8 g
Węglowodany: 59 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *