Ryż z owocami i musem arbuzowym

autor: • 5 lutego 2016 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Posiłek potreningowy na słodko? Czemu nie, oto prosta i pyszna propozycja z wykorzystaniem owoców. Dodatkowym atutem jest fakt, że przygotowanie go zajmuje dosłownie kilka chwil. Gwarantuję, że smakuje wyśmienicie!

Składniki:
– 50 g ryżu basmati
– 150 g chudego twarogu
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– 200 g arbuza
– 150 g truskawek
– 1/3 pomarańczy
– 1/4 banana
– 1 łyżeczka nasion Chia
– stewia

Przygotowanie:
Ryż ugotować. 3/4 truskawek, pomarańczę i banana pokroić, a następnie wymieszać z letnim ryżem. Twaróg, jogurt, arbuza, pozostałą część truskawek i rozkruszoną stewię (proponuję 2 – 3 tabletki) umieścić w blenderze i zmiksować na jednolitą, gęstą masę (w razie konieczności podlać odrobinę wodą). Ryż z owocami zalać masą serową i posypać nasionami Chia.

Kaloryczność: 597 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 5 g
Węglowodany: 80 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *