Batat ze słodkim twarogiem i korzennymi przyprawami

autor: • 13 grudnia 2013 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Posiłek potreningowy nie musi być nudny. Jeśli przejadł Wam się ryż z kurczakiem polecamy wypróbować nasz dzisiejszy przepis

Składniki:
– 200 g batata
– 125 g chudego twarogu
– 1 łyżka lekkiego jogurtu
– 1/3 banana
– cynamon, kardamon, wanilia
– stewia

Przygotowanie:
Batata umyć i przekroić wzdłuż. Gotować około 20 minut (aż stanie się miękki), a następnie odstawić na 3-4 minuty do ostygnięcia.
Odrobinę stewii (3-4 tabletki) rozpuścić w 1 łyżce wody. Dodać jogurt, chudy twaróg i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
W batacie wydrążyć środek (na głębokość około 1cm). Wydrążony miąższ połączyć ze słodkim serkiem. Powstałą masę umieścić w batacie i dodać pokrojonego w plastry banana.

Kaloryczność: 313 kcal
Białko: 29 g
Tłuszcz: 1 g
Węglowodany: 47 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *