Niskokaloryczna zapiekanka a’la lasagne

autor: • 23 października 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 100 g polędwicy z indyka

– 3 białka jaj

– 1 marchewka

– 1 seler

– 3 filiżanki szpinaku

– 2 łyżki tartego sera typu cheddar

– 1 łyżeczka oleju kokosowego

– ząbek czosnku

– sok z 1/2 cytryny

– mieszanka włoskich ziół

 

Przygotowanie:

Mięso ugotować, w trakcie gotowania dodać marchewkę i selera (na 3-4 minuty). Warzywa wyjąć by nie stały się nadmiernie miękkie. Ugotowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem kokosowym. Dodać posiekane warzywa. W blenderze zmielić białka jaj ze szpinakiem, włoskimi ziołami, ząbkiem czosnku i sokiem z cytryny. Powstałą masę wlać do mięsa, a następnie posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Kaloryczność: 337 kcal

Białko: 38 g

Tłuszcz: 13 g

Węglowodany: 17 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *