Kus-kus zapiekany w papryce

autor: • 19 kwietnia 2015 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Razowa kasza kus-kus może być świetną odskocznią od ryżu czy makaronu. Oto mój pomysł na szybką i zdrową zapiekankę z jej użyciem.

Składniki:
– 1/2 filiżanki razowej kaszy kus-kus
– 1 papryka czerwona
– 1/2 czerwonej cebuli
– 1 łyżka tartego parmezanu
– 3 białka jaj
– 1 łyżeczka oleju ryżowego
– oregano, suszony czosnek, bazylia, czarny pieprz

Przygotowanie:
Kaszę zalać podwójną objętością wody i gotować przez około 5 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie połączyć z siekaną cebulą, przyprawami, olejem ryżowym oraz białkami jaj. Dodać tarty parmezan. Z papryki usunąć gniazdo nasienne. Umieścić farsz z kaszy, białek i sera. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 5 minut.

Kaloryczność: 325 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 45 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *