Feta z migdałami i grapefruitem

autor: • 8 stycznia 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
– 50 g sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu
– 1 pomidor
– 1/2 grapefruita
– 1/2 czerwonej papryki
– kilka listków sałaty rzymskiej
– 15 migdałów
– 1/2 niewielkiej cebuli dymki
– 1 łyżeczka pestek dyni
– szczypta pieprzu białego
– gałązka świeżego rozmarynu

Przygotowanie:
Liście sałaty ułożyć na talerzu. Dodać pokrojoną fetę, paprykę, pomidora i cebulę. Wycisnąć 1 łyżeczkę soku z grapefruita, a pozostałą część pokroić na drobne kawałki i dodać do sałatki. Posypać pestkami dyni, migdałami i rozmarynem. Doprawić odrobiną pieprzu i polać wyciśniętym wcześniej sokiem z cytrusa.

Kaloryczność: 261 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 14 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *