Mus z arbuza

autor: • 15 października 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
– 300 g arbuza
– opcjonalnie sok z cytryny, świeża mięta

Przygotowanie:
To chyba jeden z najprostszych przepisów jakie można sobie wyobrazić. Z arbuza (którego wcześniej dobrze umieścić na 1-2 godziny do lodówki) wystarczy usunąć pestki, a następnie zmiażdżyć go widelcem lub umieścić na 2-3 sekundy w blenderze (długie miksowanie sprawi, że powstanie forma soku). Do musu można dodać sok z cytryny oraz świeżą miętę.

Kaloryczność: 92 kcal
Węglowodany: 21 g
Białko: 2 g
Tłuszcz: 0 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *