Sałatka z tuńczykiem i awokado

autor: • 5 marca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dużo zdrowego tłuszczu, antyoksydantów błonnika i pełnowartościowych protein, czyli błyskawiczna sałatka.

Sałatka z tuńczykiem, orzechami i awokado

Składniki:
– 120g tuńczyka z wody
– 1/4 awokado
– 200g białej kapusty
– 1 pomidor
– 15g orzechów włoskich
– 10 oliwek zielonych
– odrobina ostrej papryki chilli
– 2 łyżeczki soku z cytryny
– 2 łyżeczki octu balsamicznego
– czarny pieprz, odrobina soli

Przygotowanie:
Kapustę posiekać, dodać tuńczyka, pokrojonego pomidora, awokado, orzechy i oliwki. Sok z cytryny połączyć z octem i siekaną papryczka chilli. Dodać do sałatki, a następnie doprawić pieprzem i szczypta soli.

Kaloryczność: 374 kcal

Białko: 24 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 9 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *