Wołowe kulki z żytnim razowym chlebem

autor: • 2 grudnia 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 100 g polędwicy wołowej

– 1 całe jajo

– 1 białko

– 1 łyżka siemienia lnianego

– 1 marchewka

– 1/2 selera

– 1 pietruszka

– 1/2 cebuli

– 2 ząbki czosnku

– dwa średniej wielkości kawałki pieczywa żytniego razowego

– ulubione przyprawy

 

Przygotowanie:

Mięso zmielić w maszynce. Warzywa zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Wbić jajo, oraz białko, dodać przyprawy oraz zmielone siemię lniane. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować niewielkie kulki. Gotować w bulionie wołowym (lub osolonej wodzie) przez 20 minut. Podawać z pieczywem razowym żytnim (proponuję podgrzać je w tosterze)

 

Kaloryczność: 368 kcal

Białko: 31 g

Tłuszcz: 8 g

Węglowodany: 43 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *