Tuńczyk i awokado

autor: • 22 lutego 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dużo protein, zdrowego tłuszczu i znikoma zawartość węglowodanów, czyli prosta, smaczna sałatka. Jeśli nie macie pomysłu na kolację, to znakomita propozycja

 

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Składniki:
– 120g tuńczyka z wody
– 1 jajo
– 1/2 awokado
– 10 orzechów laskowych
– 1/2 czerwonej papryki
– 1 łyżka octu balsamicznego
– 1 łyżeczka soku z cytryny
– czarny pieprz

Przygotowanie:
Jajo ugotować na twardo i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać tuńczyka, pokrojoną paprykę, awokado oraz orzechy. Ocet połączyć z sokiem z cytryny i polać sałatkę. Doprawić pieprzem.

Kaloryczność: 325 kcal
Białko: 29g
Tłuszcz: 21g
Węglowodany: 5g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *