Sernik na zimno z bakaliami

autor: • 29 października 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
– 150 g półtłustego twarogu
– 75 g greckiego lekkiego jogurtu
– 2 łyżeczki żelatyny spożywczej
– 8-10 tabletek stewii
– 50-60 ml wody
– 2 łyżki rodzynek
– 2 łyżki siekanych orzechów włoskich
– 2-3 krople aromatu śmietankowego

Przygotowanie:
Ser zmielić w blenderze. Dodać grecki jogurt i ponownie zmielić (czynność tę najlepiej powtórzyć kilka razy, do uzyskania gładkiej, jednolitej masy). Dodać orzechy, rodzynki i aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać. W odrobinie gorącej wody rozpuścić stewię oraz żelatynę. Dodać do masy serowej, wymieszać, a następnie umieścić w foremce. Odstawić do lodówki na kilka godzin.

Kaloryczność: 352 kcal
Białko: 37 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 15 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *