Sałatka z dojrzewającą wołowiną

autor: • 17 lipca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 150 g mieszanki sałat

– 100 g chudej dojrzewającej wołowiny w plastrach

– 1/2 średniego pomidora

– 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki

– 2 łyżeczki oliwy z oliwek

– 2 łyżeczki soku z cytryny

– 2 łyżeczki soku z pomarańczy

– 1 łyżka tartego sera typu cheddar

– czerwony pieprz

 

Przygotowanie:

Łączymy sok z cytryny, pomarańczy oraz oliwę i polewamy sałatę. Dodajemy plastry wołowiny, pokrojonego pomidora oraz fasolę, doprawiamy i posypujemy tartym serem.

 

Kaloryczność: 275 kcal

Białko: 23 g

Tłuszcz: 15 g

Węglowodany: 9 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *