Rolada wołowa z fety i szpinaku

autor: • 14 maja 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
– 150 g polędwicy wołowej
– 150 g świeżego szpinaku
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– 60 g sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu
– 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
– czarny pieprz, szczypta soli
– gałązka rozmarynu, papryczka chilli
– sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie:
Szpinak zmiksować w blenderze na jednolitą masę. Dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny i jogurt. Mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć odrobiną soli oraz pieprzem i podsmażyć na patelni teflonowej przez 1-2 minuty z każdej strony, pocierając rozmarynem i przekrojoną papryką chilli. Następnie na mięsie ułożyć pokruszoną fetę, oraz szpinak. Zawinąć i związać sznurkiem. Wstawić do piekarnika do temperatury 180 stopni Celsjusza na 30 minut.

Kaloryczność: 314 kcal

Białko: 41 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 6 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *