Racuchy z masłem orzechowym

autor: • 4 sierpnia 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
60 g płatków owsianych Sante
1 łyżka otrębów pszennych Sante
2 łyżeczki mąki żytniej Sante
3 płaskie łyżeczki masła orzechowego Sante
3 białka jaj
1/2 zielonego jabłka
3 łyżeczki Ksylitolu Sante
2 łyżeczki siemienia lnianego Sante
50 ml gazowanej wody mineralnej
szczypta soli himalajskiej Sante

Przygotowanie:
Połowę płatków owsianych zmielić w blenderze, wymieszać z mąką, otrębami, siemieniem lnianym i pozostałą częścią płatków owsianych. Dodać obrane ze skórki i utarte jabłko. Ksylitol rozpuścić w 50 ml gazowanej wody mineralnej i dodać do pozostałych składników. Białka jaj odrobinę posolić i ubić na pianę. Wszystkie składniki wymieszać wtłaczając możliwie dużo powietrza. Z powstałej masy smażyć niewielkie racuchy. Smażenie powinno odbywać się bez tłuszczu na teflonowej patelni lub na odrobinie oleju kokosowego. Na ciepłe racuchy nakładać niewielkie porcje masła orzechowego.

Kaloryczność: 453 kcal
Białko: 19 g
Węglowodany: 56 g
Tłuszcz: 17 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *