Pieczywo żytnie z czekoladowym twarogiem i migdałami

autor: • 3 czerwca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Masz ochotę na nietypowe śniadanie lub przekąskę? Polecamy smaczne i niskokaloryczne kanapki z posmakiem kakao, cynamonu i migdałów. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 3 kromki pieczywa MARATHON
– 120 g chudego twarogu
– 1 łyżeczka naturalnego kakao
– 2 łyżeczki płatków migdałowych
– 3-4 tabletki stewii
– szczypta kardamonu i cynamonu
– odrobina banana
– 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
– 1 truskawka
– bazylia do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:
Jogurt połączyć z rozgniecioną stewią, kakao, cynamonem i kardamonem. Dodać posiekane płatki migdałowe i wymieszać z twarogiem. Ułożyć na pieczywie. Dodać odrobinę pokrojonego banana oraz truskawki. Udekorować bazylią.rzywami i posypać tartym parmezanem. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 5 minut.

Kaloryczność: 447 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 62 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *