Kulki RAW

autor: • 14 stycznia 2017 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki (na około 12 sztuk):

– 100 g moreli suszonych
– 50 g daktyli
– 2 łyżki mąki kokosowej
– 50 g wiórek kokosowych
– 2 łyżki naturalnego kakao
– 1 łyżeczka miodu
– 2 krople ekstraktu waniliowego

_MG_8503Przygotowanie:

Morele i daktyle zmielić w blenderze. Dodać mąkę kokosową, wiórki kokosowe, miód, ekstrakt waniliowy, kakao i dokładnie wymieszać na formę gęstej, kleistej masy. Uformować kurki, posypać wiórkami kokosowymi i wstawić na 2 godziny do lodówki.

Kaloryczność: 65 kcal
Białko: 1 g
Tłuszcz: 3
Węglowodany: 8,5 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *