Składniki:
½ szklanki kaszy jaglanej Sante
1 łyżeczka Ksylitolu Sante
2 łyżki stołowe jagód Goji Sante
2 łyżeczki sezamu Sante
1 łyżka orzechów laskowych Sante
200 ml napoju sojowego Alpro
szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną umieścić na sitku, opłukać zimną wodą, a następnie przelać wrzątkiem. Umieścić w naczyniu i zalać podwójną objętością gorącej wody, dodać napój sojowy, ksylitol i gotować pod przykryciem przez około 20 minut. Jagody Goji oraz orzechy laskowe posiekać. Wymieszać z ciepłą kaszą, dodać cynamon oraz sezam i pozostawić na 2-3 minuty. Podawać ze szklaną zimnego napoju sojowego.
Kaloryczność: 414 kcal
Białko: 12 g
Węglowodany: 60 g
Tłuszcz: 14 g