Indyk z kapustą kiszoną i rozmarynem

autor: • 29 kwietnia 2024 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
– 150 g chudego mięsa z indyka
– 150 g kapusty kiszonej
– 300 g mrożonej mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka)
– 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
– 1/2 łyżeczki kminu
– 1/2 cebuli
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– pieprz cytrynowy, szczypta soli
– niewielka gałązka rozmarynu

Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę, wraz z cebulą podsmażyć na patelni teflonowej, następnie dodać pokrojoną i odsączoną, kiszoną kapustę. Doprawić pieprzem, szczyptą soli i kminem. Pozostawić na patelni przez około 10-12 minut mieszając co chwilę. Pod koniec smażenia dodać rozmaryn i mielone siemię lniane.
Warzywa ugotować na parze z odrobiną soli. Ostudzić i polać oliwą z oliwek.

Kaloryczność: 348 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 18 g

Pin It

Podobne artykuły

Komentowanie wyłączone