Drugie życie skorupki

autor: • 12 lutego 2014 • Najnowsze, ZdrowieKomentarze: (0)

Wiecie, że skorupkę jaj można wykorzystać by poprawić zdrowie i sylwetkę? Oto prosta rada, jak to zrobić!

Skorupka zawiera wapń o bardzo wysokiej biodostępności (wchłania się w prawie 90 proc.). Pierwiastek ten jest niezwykle istotny w profilaktyce osteoporozy i zdrowia zębów. Dodatkowo przyspiesza metabolizm i nasila spalanie tkanki tłuszczowej (odsyłamy naszego do artykułu na temat tego pierwiastka). Oprócz tego, skorupki jaj zawierają, cynk, fluor, siarkę, żelazo i wiele innych cennych minerałów. Jeśli macie problem z łamliwością włosów lub paznokci, to najtańsze i niezwykle skuteczne rozwiązanie.

Metoda jest niezwykle prosta, z ugotowanego jaja obieramy skorupkę i mielimy ją w młynku do kawy na pył. Jest on delikatny i bezsmakowy, można dodawać go do makaronu, mięsa, twarogu czy sałatek. Można również zmieszać go z innymi przyprawami, np. pieprzem i długo przechowywać.

Już szczypta dziennie, stosowana regularnie dostarcza niezwykle dużo cennych minerałów. A wszystko to prawie za darmo!

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *