Łosoś pieczony z warzywami

autor: • 25 czerwca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

15 minut, tyle wystarczy by przygotować smaczną rybę. Taki posiłek doskonale sprawdzi się jako kolacja, dostarcza pełnowartościowych protein oraz zdrowych tłuszczy, a przy tym charakteryzuje się znikomą zawartością węglowodanów

Składniki:
– dzwonko łososia
– 150 g mrożonej mieszanki warzywnej
– ulubione przyprawy
– sok z cytryny
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Rybę skropić sokiem z cytryny, po kilku minutach doprawić przyprawą do ryb i zawinąć w folię. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10-12 minut. W tym czasie warzywa ugotować na parze z dodatkiem bezsolnej mieszanki przypraw (gotowanie na parze można zastąpić blanszowaniem). Odstawić na 2-3 minuty i skropić oliwą z oliwek. Podawać z pieczonym łososiem.

Kaloryczność: 227 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 7 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *