Tortilla z sosem paprykowo-czosnkowym

autor: • 24 stycznia 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
– 1 tortilla pełnoziarnista
– 4 plasterki szynki
– 15 g sera typu cheedar
– 2 duże liście sałaty zielonej
– 1/4 papryki czerwonej
– 3 łyżeczki jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu
– 1/2 ząbka czosnku
– ostra papryka w proszku

Przygotowanie:
Na tortilli ułożyć sałatę, dodać plasterki wędliny, tarty ser, oraz pokrojona paprykę. Jogurt zmieszać z tartym czosnkiem i ostrą papryką w proszku. Powstały sos umieścić na tortilli. Zawinąć i umieścić na blasze wyłożonej folią aluminiową. Podgrzewać przez 3-4 minuty w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza.

Kaloryczność: 274 kcal
Białko: 18 g
Tłuszcz: 6 g
Węglowodany: 37 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *