Faszerowane pomidory

autor: • 15 lipca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Jeśli brakuje Wam pomysłów na drugie śniadanie, proponujemy nasz, zdrowy, wegetariański posiłek na bazie czerwonej soczewicy

Soczewica z fetą w pomidorach

Składniki:
– 50 g czerwonej soczewicy
– 40 g sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu
– 3 pomidory
– 1/2 pęczka świeżej pietruszki
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– biały pieprz

Przygotowanie:
Soczewicę przepłukać i gotować przez około 10 minut (zmieni kolor z czerwonego na żółty). Odciąć górną część pomidorów i dokładnie wydrążyć łyżeczką, usuwając środek. Soczewicę połączyć z serem feta, siekaną pietruszką i oliwą z oliwek. Doprawić białym pieprzem. Gotowy farsz umieścić w wydrążonych pomidorach.

Kaloryczność: 347 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 33 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *