Pełnoziarniste pieczywo z wędliną

autor: • 10 czerwca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dziś prezentujemy pomysł na pyszną, lekką kanapkę z pieczywem Marathon i sosem czosnkowym w roli głównej. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 2 kromki pieczywa MARATHON
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– kilka listków sałaty lodowej
– 80 g chudej wędliny z indyka
– 1/2 pomidora
– 3 łyżeczki greckiego jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu
– 1-2 ząbki czosnku
– mieszanka ostrych przypraw (chilli, pierz, curry), szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:
Pieczywo polać oliwą z oliwek. Ułożyć sałatkę oraz kawałki wędliny. Jogurt wymieszać z tartym (lub drobno siekanym czosnkiem), mieszanką ostrych przypraw oraz szczyptą soli. Powstałym czosnkowym sosem polać kanapki. Udekorować pokrojonym pomidorem.

Kaloryczność: 400 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 51 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *