Niskowęglowodanowe pieczywo ProBody z łososiem

autor: • 29 maja 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Ryby warto jeść kilka razy w tygodniu. Chleb ProBody w połączeniu z łososiem tworzy smaczny i zdrowy duet. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 3 kromki pieczywa o obniżonej zawartości węglowodanów ProBody
– 60 g dzikiego łososia wędzonego
– 1 jajo
– 3 łyżeczki odtłuszczonego twarożku
– 3 rzodkiewki
– 1/4 czerwonej cebuli
– świeża bazylia, czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Pieczywo posmarować twarożkiem, ułożyć plasterki wędzonego łososia. Jajo ugotować, pokroić i ułożyć na pieczywie, dodać pokrojoną rzodkiewkę, siekaną cebulę oraz bazylię. Doprawić czarnym pieprzem.

Kaloryczność: 309 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 15g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *