Indyk na ostro

autor: • 10 lutego 2015 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 150 g piersi indyka

– 1 łyżka odtłuszczonej mąki sojowej

– 1 łyżeczka oleju kokosowego

– 3 pomidory koktajlowe

– 2 łyżki lekkiego greckiego jogurtu

– 2 białka

– 2-3 krople ostrego sosu tabasco

– 1 ząbek czosnku

– 1 łyżka otrębów owsianych

– 1 łyżeczka siemienia lnianego

– biały pieprz, oregano, słodka papryka

 

Przygotowanie:

Indyka natrzeć pieprzem oraz czosnkiem. Olej kokosowy, mąkę, pomidory, jogurt, białka, siemię i płatki zmiksować w blenderze na gęstą masę. Dodać sos tabasco, doprawić przyprawami i przełożyć do jednorazowego woreczka. Dodać drób i odstawić na 30 minut do lodówki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut.

 

Kaloryczność: 285 kcal

Białko: 41 g

Tłuszcz: 9 g

Węglowodany: 10 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *