W nadchodzącym czasie powinniśmy wprowadzić kilka zmian do naszego menu. Niedobór słońca, a także coraz krótsze dni mogą sprawić, że będziemy się czuć źle, a także stracimy chęć do działania. W zmianie tego może nam pomóc zmodyfikowanie diety. Warto w niej zawrzeć inne, znacznie bardziej wartościowe produkty
Jesienią i zimą warto sięgnąć przede wszystkim po te elementy, które zapewnią nam magnez oraz witaminę B6. Wspomniane składniki pomagają nam zwalczyć uczucie zmęczenia i znużenia, a także wspierają układ nerwowy w prawidłowym działaniu. Gdzie je znaleźć? Kryją się m.in. w suszonych śliwkach, słoneczniku łuskanym, a także różnego rodzaju orzechach.
Jeśli chcemy zachować dobry stan zdrowia, w naszej diecie powinniśmy uwzględnić również pestki dyni i suszone morele. Znajdująca się w nich ryboflawina i witamina C, przyczyniają się do utrzymania prawidłowych funkcji psychologicznych, a żelazo i witamina A pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
W tym czasie nasz organizm może również potrzebować wielu wartościowych węglowodanów, które znaleźć można np. w bakaliach, pestkach dyni czy łuskanym słoneczniku. One z pewnością pomogą nam w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania mózgu.
Źródło: Veneo