Wędzona makrela z warzywami i sosem czosnkowym

autor: • 27 września 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 100 g fileta z wędzonej makreli

– 200 g mieszanki sałat

– sok z 1/4 cytryny

– 2 łyżki jogutru naturalnego

– 1 ząbek czosnku

– sól, pieprz, odrobina curry

 

Przygotowanie:

Sałatę skropić sokiem z cytryny. Czosnek dokładnie rozgnieść i wymieszać z jogurtem. Dodać pieprz i odrobinę soli. Gotową sałatę i rybę ułożyć na talerzu i polać sosem czosnkowo jogurtowym. Na koniec posypać odrobiną curry.

 

Kaloryczność: 341 kcal

Białko: 22 g

Węglowodany: 7 g

Tłuszcz: 25 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *