Miruna z surówką warzywną

autor: • 23 marca 2015 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Jeśli nie macie pomysłu na kolację, proponuję szybki, zdrowy i niskokaloryczny przepis z rybą w roli głównej.

Składniki:
– 150 g miruny
– 1 marchewka
– 150 g mieszanki sałat
– 4-5 oliwek zielonych
– ocet jabłkowy
– 1 łyżka płatków migdałowych
– 1 łyżeczka oleju kokosowego
– 1 łyżeczka lekkiego jogurtu naturalnego
– sok z 1/2 cytryny
– szczypta soli, czarny pieprz

Przygotowanie:
Rybę podzielić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać olej kokosowy, płatki migdałowe i jogurt, doprawić pieprzem oraz odrobiną soli. Powstałym sosem posmarować rybę i piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 10 minut. W tym czasie przygotować surówki. Marchew zetrzeć na tarce i skropić octem jabłkowym. Sałatę drobno pokroić, skropić octem i dodać oliwki. Surówki wraz z ciepłą rybą umieścić na talerzu.

Kaloryczność: 256 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 12 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *