Drób z kiszoną kapustą

autor: • 24 lutego 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Duża ilość błonnika, antyoksydantów, witamin i porcja zdrowego tłuszczu

 

Indyk w kapuście kiszonej z owocami

Składniki:
– 200g charsznickiej kapusty kiszonej Brassica
– 120g polędwicy z indyka
– 1 niewielka pomarańcza
– 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
– 1 plasterek świeżego ananasa
– 1/2 jabłka
– 2 łyżeczki oleju lnianego
– pierz, zioła prowansalskie

Przygotowanie:
Mięso podzielić na mniejsze kawałki i doprawić pieprzem. Dodać połowę kapusty kiszonej, tarte jabłko i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Dodać pozostałą część kapusty, zioła prowansalskie i umieścić w piekarniku na kolejne 5 minut. Pozostawić na kilka chwil do ostygnięcia, dodać mielone siemię lniane, olej lniany, pokrojonego ananasa, pomarańczę i dokładnie wymieszać.

Kaloryczność: 322 kcal
Białko: 26g
Tłuszcz: 14g
Węglowodany: 23g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *