Czekoladowe naleśniki z truskawkami i bakaliami

autor: • 5 czerwca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dziś polecamy pożywne i lekkostrawne śniadanie. Bakalie i pełnoziarnista mąka to sposób na smukłą linię. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”. W przepisie wykorzystano wodę mineralną Jurajska z dodatkiem wapnia
SKŁADNIKI:
– 5 łyżek mąki żytniej z pełnego ziarna
– 4 białka jaj
– 75g jogurtu naturalnego
– 4 łyżki otrębów żytnich
– 1 łyżeczka kakao
– 5 truskawek
– 1 łyżeczka rodzynek
– 1 łyżka orzechów włoskich
– 1 łyżka suszonych jabłek
– stewia
– 1 szklanka wody mineralnej z dodatkiem wapnia – Jurajska

PRZYGOTOWANIE:
Białka jaj ubić na pianę. Otręby, mąkę, jogurt, kakao i rozgniecioną stewię (około 7-8 tabletek) połączyć. Dodać ubitą pianę z białek. Smażyć naleśniki na patelni teflonowej (w razie konieczności dodać odrobinę oleju kokosowego). Gotowe naleśniki posypać siekanymi orzechami, rodzynkami oraz suszonymi jabłkami. Dodać pokrojone truskawki. Podawać ze szklanką wody mineralnej z dodatkiem wapnia.

Kaloryczność: 454 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 54 g

nalesniki_jurajska_ikona

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *