Odchudzanie z musli

autor: • 1 lutego 2016 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Pyszne, a do tego dobre dla figury. Czego można chcieć więcej? Czas na musli przygotowane specjalnie dla tych, którzy próbują zrzucić zbędne kilogramy

Przyrządzenie takiego posiłku nie wiąże się z wieloma wyrzeczeniami, ponieważ chrupiące płatki można zestawić z różnymi produktami. Dlatego, nawet jeżeli coś nie byłoby zgodne z naszą dietą, łatwo można wymienić to jakiś inny dodatek. Musli nadaje się na śniadanie, gdy jesteśmy na diecie wysokokalorycznej, a także na niskokalorycznej. Wszystko zależy od odpowiedniego zestawienia składników.

Dietetyczna mieszanka powinna zawierać podstawę, czyli np. płatki owsiane, które dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B zapewnią dobre samopoczucie i koncentrację, które często tracimy gdy się odchudzamy. Ważnym dodatkiem będzie siemię lniane. Dzięki temu, że jest śluzotwórcze i po zetknięciu z wodą zwiększa swoją objętość, daje uczucie sytości.

Taki posiłek może być słodki. Ważne jednak, aby wynikała to z faktu, że dodamy tam produkty zawierające naturalne węglowodany. Śniadanie to niezwykle istotny posiłek dnia, dlatego warto zaangażować się w jego zrobienie. Co należy przygotować, aby przyrządzić pyszne musli dla odchudzających się. Jedna z propozycji znajduje się poniżej.

 

Musli dla odchudzających się:

-płatki kukurydziane
– płatki owsiane
– błonnik
– truskawki i maliny, najlepiej liofilizowane
– płatki migdałowe
– amarantus
– siemię lniane

Smacznego!

Źródło: Moon Dog PR

 

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *