Zupa borowikowo-łososiowa

autor: • 22 września 2017 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Ten przepis nie jest zbyt fit, ale czy zdołacie się mu oprzeć? To połączenie świeżych jesiennych grzybów, łososia i bogactwa ziół. Całość zaklęta w aromatyczną zupę!

Składniki:

  • 2l wywaru rosołowego lub warzywnego
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • Natka pietruszki
  • 70 dag świeżych borowików
  • 1 duży filet z dzikiego łososia
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • Lubczyk
  • Pieprz ziołowy

Przygotowanie: Grzyby starannie umyć i pokroić na małe kawałki, a następnie wrzucić do wywaru razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Całość zagotować. Gdy grzyby będą miękkie, dodajemy pokrojoną w małą kostkę marchewkę, pietruszkę oraz seler. Gotujemy przez następne 15 min. Na ok. 5 min przed końcem gotowania dodajemy umytego wcześniej i pokrojonego w kawałki łososia. Zupę podajemy na talerzu z kleksem kwaśnej śmietany, pieprzem ziołowym oraz natką pietruszki. Smacznego!

Autorką przepisu jest Monika Honory, propagatorka diety zupowej

Źródło: Newsrm.tv

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *