Zapiekanki z grzybami i tuńczykiem

autor: • 23 czerwca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dziś prezentujemy smaczną i niskokaloryczną zapiekankę. Świetnie sprawdzi się na spotkanie z przyjaciółmi lub kiedy masz ochotę na ciepłą przekąskę. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 4 kromki pieczywa Komplet „Ballastra”
– 120 g tuńczyka z wody
– 1/4 czerwonej papryki
– 5-6 pieczarek
– garść świeżego szpinaku
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– 2 łyżki tartego parmezanu
– suszona bazylia, oregano, czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyka połączyć z drobno pokrojoną papryką i siekanym szpinakiem, doprawić przyprawami. Pieczarki pokroić i podsmażyć przez 2 minuty na patelni teflonowej, a następnie dodać od tuńczyka. Pieczywo posmarować oliwą z oliwek, ułożyć tuńczyka z warzywami i posypać tartym parmezanem. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 5 minut.

Kaloryczność: (1 porcji): 296 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 31 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *