Zapiekanka z cukinii

autor: • 30 kwietnia 2015 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
– 1 niewielka cukinia
– 75 g chudego drobiowego mięsa lub dobrej jakościowo wędliny
– 1/4 czerwonej papryki
– 1/2 czerwonej cebuli
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżka octu balsamicznego
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– 3 łyżki tartego parmezanu
– oregano, bazylia, szczypta soli

Przygotowanie:
Umytą cukinię przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką środek. Drobno pokrojone mięso (lub wędlinę) połączyć z siekaną cebulą, papryką, czosnkiem i przyprawami. Umieścić w wydrążonej cukinii. Posypać tartym parmezanem i umieścić w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza na około 10 minut. Na koniec skropić octem balsamicznym wymieszanym z oliwą z oliwek.

Kaloryczność: 264 kcal
Białko: 17 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 22 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *