Wieprzowina z warzywami i awokado

autor: • 20 stycznia 2017 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 150 g łopatki wieprzowej bez kości
– 150 g mieszanki sałat
– 2 łyżeczki masła klarowanego
– 1 pomidor
– 1/2 czerwonej papryki
– 1/2 żółtej papryki
– 1 marchewka
– 1 awokado
– 1/2 cytryny
– 2 ząbki czosnku
– 20 g suszonych śliwek
– pieprz, szczypta soli,
– papryka chili w proszku

_MG_6952-EditPrzygotowanie:

Mięso podzielić na mniejsze kawałki, umieścić na 20 – 30 sekund w wrzącej wodzie, następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym, doprawić pieprzem, solą, natrzeć ząbkiem czosnku, polać masłem i umieścić w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni Celsjusza na około 20 minut.

Sałatę umyć, połączyć z pokrojonym pomidorem, papryką, suszonymi śliwkami i marchewką pokrojoną w paseczki. Awokado obrać ze skóry, pokroić na mniejsze kawałki, doprawić sokiem z cytryny, siekanym czosnkiem, papryką chili i odrobiną pieprzu, a następnie rozgnieść widelcem na formę sosu. Na koniec mięso połączyć z warzywami i sosem z awokado.

Kaloryczność: 576 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 36
Węglowodany: 38 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *