Sok paprykowo-jabłkowy

autor: • 9 marca 2016 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Jeżeli lubisz być kreatorem nowych smaków to z pewnością zwrócisz uwagę na to ciekawe połączenie. Kto powiedział, że sok musi wiać nudą? Dla wszystkich, którzy nie boją się nowych kulinarnych doznań mamy coś specjalnego! Sok paprykowo-jabłkowy!

Składniki:

-2 marchewki
-2 jabłka
-pół czerwonej papryki
-2 małe ogórki
-kilka listków mięty

Przygotowanie:
Marchewki obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Jabłka umyj, pokrój na mniejsze kawałki ze skórką i pestkami. Paprykę umyj, usuń pestki, pokrój na kawałki. Ogórki umyj, przekrój wzdłuż na pół ze skórką. Wyciśnij sok z dodatkiem liści mięty.

Uwaga! Jeżeli robisz to w wyciskarce, sok będzie aksamitnie kremowy. Jeżeli używasz sokowirówki, będzie bardziej przejrzysty.

Źródło: „Soki i koktajle świata”, Beata Pawlikowska, Edipresse Książki
fot. Beata Pawlikowska

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *