Rukola w nietypowym połączeniu

autor: • 25 stycznia 2015 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 150 g sałaty typu Rukola

– 100 g chudego twarogu

– 1 łyżka greckiego jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu

– 1 łyżka oleju lnianego

– cebula dymka

– pieprz, suszony czosnek

 

Przygotowanie:

Twaróg rozkruszyć i połączyć z jogurtem. Umytą sałatę polać olejem lnianym, a następnie doprawić pieprzem i czosnkiem. Połączyć z twarogiem, a na koniec posypać siekaną dymką,

 

Kaloryczność: 228 kcal

Białko: 21 g

Tłuszcz: 12 g

Węglowodany: 9 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *