Lekkie szaszłyki

autor: • 31 maja 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Szaszłyki fit to doskonała przekąska dla osób dbających o linię.  Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”. W przepisie wykorzystano wędliny Konspol.

SKŁADNIKI (na 2 szaszłyki):
– 50 g kiełbasy krakowskiej podsuszanej Light Konspol
– 6 plasterków cukinii
– 1/4 papryki czerwonej
– 1/4 papryki żółtej
– biały pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Na wykałaczkę nabijać wędlinę, cukinię, paprykę czerwoną i żółtą. Następnie posypać białym pieprzem i grillować przez 5-6 minut. Danie można przygotować również w piekarniku, piekąc szaszłyki w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 6 minut.

Kaloryczność: 64 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcz: 0 g
Węglowodany: 5 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *