Kurczak z mozzarellą

autor: • 12 maja 2015 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 150 g piersi kurczaka

– 30 g sera mozzarella

– 1 ząbek czosnku

– 1/2 łyżeczki masła

– 200 g zielonych szparagów

– 2 łyżeczki oleju lnianego

– 2 łyżeczki pestek słonecznika lub dyni

– 100 ml wody

– oregano, bazylia, czarny pieprz, szczypta soli

 

Przygotowanie:

Szparagi należy umyć i odciąć końcówki (około 2cm). Kurczaka pokroić na cienkie płaty. Natrzeć czosnkiem, odrobiną soli i umieścić kawałek sera mozzarella, a następnie zwinąć w rulon. Kurczaka oraz szparagi umieścić w brytfance. Podlać wodą, posypać przyprawami. Na szparagach ułożyć odrobiną masła. Piec w piekarniku przez około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec posypać pestkami słonecznika i polać olejem lnianym.

 

 

Kaloryczność: 370 kcal

Białko: 37 g

Tłuszcz: 22 g

Węglowodany: 6 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *