Kurczak w parmezanie

autor: • 9 lipca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Jeśli nie macie pomysłu na zdrową i smaczną kolację, polecamy naszą dzisiejszą propozycję. Drób, orzechy, odrobina sera i surówka z kapusty kiszonej!

Kurczak z parmezanem i orzechami włoskimi

Składniki:
– 150g filetu z piersi kurczaka
– 1 łyżka tartego parmezanu
– 15g orzechów włoskich
– 200g kapusty kiszonej
– 1 duża marchewka
– 1/2 pomidora
– 1 łyżeczka musztardy Dijon
– ząbek czosnku
– tymianek, rozmaryn, czarny pieprz

Przygotowanie:
Kurczaka nieco rozkroić robiąc w nim kieszonkę, umieścić w niej musztardę z posiekanym czosnkiem. Dodać drobno pokrojone orzechy oraz tarty ser. Spiąć wykałaczką, posypać pieprzem i umieścić w piekarniku na 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Kapustę posiekać, dodać tartą marchewkę, rozmaryn i tymianek. Ułożyć na talerzu wraz z upieczonym mięsem i pokrojonym pomidorem.

Kaloryczność: 305 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 14 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *