Krem z czerwonej soczewicy z orzechami i dynią

autor: • 11 sierpnia 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
80 g czerwonej soczewicy Sante
2 łyżki orzechów włoskich Sante
2 łyżki pestek dyni Sante
1 ząbek czosnku
szczypta soli himalajskiej Sante oraz pieprzu
3-4 listki świeżej bazylii

Przygotowanie:
Soczewicę gotować w lekko osolonej wodzie przez około 15 minut. Następnie dodać bazylię, posiekany czosnek oraz szczyptę pieprzu i zmiksować na gładką, gęstą masę przy użyciu blendera. Orzechy oraz pestki dyni drobno posiekać i posypać gotowy, ciepły krem. Udekorować listkiem bazylii.

Kaloryczność: 395 kcal
Białko: 25 g
Węglowodany: 40 g
Tłuszcz: 15 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *