Krem pomidorowy

autor: • 12 listopada 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
– 2 duże pomidory
– 1 marchewka
– 1/2 cebuli
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
– 150ml wody
– świeża bazylia, czarny pieprz, szczypta soli

Przygotowanie:
Pomidory zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, a następnie obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tarce, posiekać cebulę i czosnek. Umieścić wszystkie składniki w blenderze, dodać kilka listków bazylii. przyprawy, wodę i zmiksować na jednolitą masę. Gotować kilka minut na wolnym ogniu, aż krem zgęstnieje. Dodać łyżeczkę jogurtu i udekorować bazylią.

Kaloryczność: 110 kcal
Białko: 4 g
Tłuszcz: 2 g
Węglowodany: 19 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *