Jarmuż z rabarbarem

autor: • 27 stycznia 2016 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Jarmuż z pokrzywą, rabarbarem i sokiem z cytryny, czyi solidna dawka antyoksydantów w formie gęstego, orzeźwiającego napoju.

Składniki (na 2 szklanki):
– 300 g jarmużu
– 100 g rabarbaru
– pół pęczka pietruszki
– 30 g borówek amerykańskich
– 2 limonki
– herbata z pokrzywy
– stewia
– kostki lodu

Przygotowanie:
W 100 ml wody rozpuścić 4 – 5 tabletek stewii i zaparzyć mocny napar z pokrzywy. Następnie schłodzić go dodając kilka kostek lodu. W blenderze umieścić umyty jarmuż, rabarbar, pietruszkę i borówki. Zalać naparem z pokrzywy, dodać sok z 2 limonek (można je zastąpić cytryną) i 150 ml wody mineralnej. Zmiksować na jednolitą masę.

Kaloryczność (1 szklanka): 117 kcal
Białko: 2 g
Tłuszcz: 1 g
Węglowodany: 25 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *