Deser jogurtowy

autor: • 16 grudnia 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

– 150 g lekkiego jogurtu naturalnego

– 2-3 tabletki stewii

– 2 łyżki pełnoziarnistych płatków z wysoką zawartością błonnika

– filiżanka mrożonych malin

 

Przygotowanie:

Stewię rozkruszyć i połączyć z jogurtem. Maliny pozostawić na kilka minut w ciepłym miejscu. Jogurt wymieszać z płatkami (jeśli zależy nam na maksymalnie niskiej kaloryczności można zastąpić je otrębami owsianymi) i połączyć z zimnymi malinami.

 

Kaloryczność: 138 kcal

Białko: 7 g

Tłuszcz: 2 g

Węglowodany: 23 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *